16.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Mostarska tvrtka nagradila zaposlenike i njihove porodice odmorom u Turskoj

Rastuća mostarska tehnološka tvrtka odlučila je na rijetko viđen način nagraditi svoje zaposlenike – zajedno s porodicama počastila ih je odmorom u Alanji u Turskoj.

Jedan od osnivača ZenDev-a Senad Šantić kaže da je pitanje zašto su se odlučili na takav korak “pošteno” – potiče na razmišljanja o stilovima vodstva, odnosu zaposlenika i poslodavca, upravljanju prihodima, kapitalizmu naspram socijalizma i mnogim drugim.

– Kad smo shvatili da većina ljudi u našoj tvrtki nikada prije nije bila u zrakoplovu, znali smo da želimo učiniti nešto posebno za ljude koji su sve učinili za nas, kazao je Šantić i dodao kako su on i drugi osnivač firme Nikola Mirković uvijek željeli poboljšati kvalitetu života u ovoj regiji, prenosi Indikator.

Putovanje je, prema njegovim riječima, bilo iskreno i siguran je da će veza koja se dogodila na njemu imati pozitivan učinak prelijevanja na poslovanje kompanije.

– Mnogi će reći da poslodavac ne bi trebao imati ovakav odnos sa svojim zaposlenicima .. ali uvijek smo radili po svom, zaključio je na kraju Šantić u objavi na društvenim mrežama.

Vijesti

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima umjesto potpisa građana stoji oznaka “XX”, čije značenje je...

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe