11.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Normalizovan saobraćaj u Špionici, nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 15:05 sati normalizovano je saobraćanje u mjestu Špionica, na magistralnom putu M.1.8 Srebrenik-Orašje.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima:  Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje, Bijača, Gabela Polje, Osoje, Gorica, Kamensko, Ivanica  i Zupci.  Na graničnom prelazu Doljani kolona vozila je u prostoru između dva prelaza (na ulazu u Hrvatsku). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na regionalnom putu Banovići-Živinice (kroz općinu Banovići), zbog održavanja maratona, od   doći će do obustave saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u vremenu od 18 do 21 sati.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze. 

Vijesti

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu i svakog mjeseca morate se odricati nečega jer ne možete kupiti od plaće koje slabo ili nikako ne...

Više od 60 miliona Nijemaca danas bira novu vlast

Danas se u Njemačkoj održavaju parlamentarni izbori što znači da Nijemci biraju novi saziv Bundestaga. Pred novom vlasti su brojni izazovi od klimatskih promjena,...

Prosječna plata u BiH za 10 godina porasla za 161 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u julu ove godine prešla je iznos od 1.000 konvertibilnih maraka, a prema podacima Agencije...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe