11.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Raspisana potjernica za bh. državljaninom koji je bivšu ženu ubio metalnom šipkom, policija u šumi traga za njim

Nakon otkrića da je u okolini Slazburga pronađena mrtva državljanka BiH (44), austrijski istražitelji su ustanovili da je nesretna žena ubijena najvjerovatnije željeznom šipkom, a za njenim bivšim suprugom koji također ima državljanstvo BiH raspisana je potjernica zbog sumnje da je izvršio zločin. 

Opis dobile sve patrole

Kako su prenijeli pojedini mediji postoji mogućnost da je počinitelj izvršio samoubistvo, ali su to informacije koje nisu provjerene te se za muškarcem aktivno traga. Njegov opis dobile su sve policijske patrole. Specijalci pretražuju i okolnu šumu, a koriste i službenog psa.

Njegov automobil, bijeli BMW, pronađen je na parkingu u blizini autoceste Tauern, nedaleko od južnog ulaza u Tauern tunel u Cederhausu. Tijelo žene pronađeno je u subotu poslijepodne između Grosgmajna i Firstenbruna.

Nestanak žene prijavljen je u srijedu, pošto su članovi njezine porodice pozvali policiju te im kazali da se sastala sa bivšim suprugom s kojim se razvela prije dvije godine. Razlog njihovog sastanka je bila prodaja zajedničkog stana, a istražitelji sumnjaju da se u tome i krije motiv zločina. Odmah poslije toga pokrenuta je potraga, i to na dva mjesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu.

Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

Tragovi poslati na vještačenje

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina utvrdili da je nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena pored automobila. U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi. Ženin mobitel bio je isključen, te se pretpostavlja da ga je ugasio ubojica.

Vijesti

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu i svakog mjeseca morate se odricati nečega jer ne možete kupiti od plaće koje slabo ili nikako ne...

Više od 60 miliona Nijemaca danas bira novu vlast

Danas se u Njemačkoj održavaju parlamentarni izbori što znači da Nijemci biraju novi saziv Bundestaga. Pred novom vlasti su brojni izazovi od klimatskih promjena,...

Prosječna plata u BiH za 10 godina porasla za 161 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u julu ove godine prešla je iznos od 1.000 konvertibilnih maraka, a prema podacima Agencije...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe