16.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Sarajevo / Schmidt stigao u Predsjedništvo BiH: Sastanak sa Džaferovićem i Komšićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primit će visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Schmidt je došao u Bosnu i Hercegovinu 30. jula. Prvo je posjetio Mostar, a dan kasnije i Sarajevo gdje se susreo s gradonačelnicom Benjaminom Karić i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnji sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, kako je i najavljivao, nije došao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Od jučer je i zvanično novoimenovani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini nakon što je od Valentina Inzka simbolično preuzeo zbirku svih akata Ureda visokog predstavnika (OHR).

Podsjetimo, povodom stupanja na dužnost novoimenovanog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Schmidta, sinoć je održan prijem u Sarajevu.Schmidt je, između ostalog, poručio da dolazi kao prijatelj građana BiH, a da novu dužnost preuzima riješen da pomogne ljudima, naročito onima koji žele ostati u Bosni i Hercegovini i izgraditi ovu zemlju.

Vijesti

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima umjesto potpisa građana stoji oznaka “XX”, čije značenje je...

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe