Ponedjeljak, 17 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETHrvatska / Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem

Hrvatska / Christian Schmidt danas na sastanku sa Andrejom Plenkovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u Banskim dvorima visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Njegova posjeta dolazi u vrijeme napetosti u Bosni i Hercegovini u svjetlu najava promjene Izbornog zakona i tvrdnji zvaničnika Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića da postoji, navodna, “nedostatna zastupljenost Hrvata u središnjim institucijama u Bosni i Hercegovini”. Portal Direktno.hr prenosi da “na to upozorava i sam Schmidt”.

Podsjetimo, on je u augustu preuzeo funkciju Visokog predstavnika od Valentina Inzka

“Ja želim da zajedno uradimo nešto za sve ljude u BiH i svima preporučujem da u tome učestvuju, a oni koji blokiraju znači blokiraju sami sebe”, kazao je Schmidt.

Govoreći o krizi u BiH, koja je nastala nametanjem Inzkovog zakona, Schmidt kaže da dobro poznaje krize u BiH. Ističe kako razgovara sa ljudima i da je u političkom smislu važno da sagovornici budu i nosioci vlasti i to će biti.

“Mislim da treba zajednički raditi i zbog toga sam tu. Ja sada posmatram i nakon toga ću pokrenuti neke stvari”, kazao je ranije Schmidt za BN TV.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments