Četvrtak, 20 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNeum bilježi dobru posjetu turista

Neum bilježi dobru posjetu turista

Nakon dobrih turističkih rezultata u špici sezone u Neumu očekuju i solidnu podsezonu, no turistički radnici ističu kako će broj dolazaka u devetom i desetom mjesecu ovisiti o novim epidemiološkim mjerama u našoj i drugim evropskim zemljama.

– U ovom kriznom vremenu Neum je ostvario prilično dobre rezultate i možemo ih porediti s onima iz 2019. godine. Prema procjenama ugostiteljskih radnika i hotelijera, na vrhuncu sezone Neum je posjetilo 15.000 gostiju – izjavio je za Fenu neumski načelnik Dragan Jurković.

Dodao je kako tačne podatke o broju ostvarenih noćenja nema niko, jer Turistička zajednica HNK nema kapaciteta propratiti brojke ostvarenih dolazaka gostiju, odnosno noćenja.

Kada je u pitanju podsezona, Jurković je istaknuo kako će rezultati uveliko ovisiti od epidemioloških mjera koje budu na snazi u BiH, ali i u drugim evropskim zemljama s obzirom da je ove godine u neumskim hotelima odsjedao i značajan broj gostiju iz Francuske i Njemačke.

Ukazao je kako Neum postaje poželjnom turističkom destinacijom kroz cijelu godinu, dodavši kako je početak sezone bio kao nikada dosad, iako su cijene smještaja bila za oko 15 posto veće u odnosu na prošlu godinu, te da sezona nikada ranije nije krenula.

Načelnik općine Neum naglasio je kako se svake godine izdvajaju značajna sredstva za uređenje Neuma, a u planu je daljnje uređenje obale i obalnog pojasa te šetnice za što očekuju pomoć i viših nivoa vlasti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments