11.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Promocija romana “Predodređenje” u Domu kulture Srebrenik

Nakon uspješne realizacije sadržaja ovogodišnje tradicionalne manifestacije “Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti”, Centar za kulturu i informisanje Srebrenik nastavlja organizaciju kulturnih sadržaja, koji su nam svima nedostajali u proteklim mjesecima.

Tako će se u četvrtak, 09. septembra s početkom u 20 sati, u Domu kulture Srebrenik, održati promocija knjige “Predodređenje”, čiji je autor Edin Urjan Kukavica.

“Predodređenje”, čiji izdavač je “Buybook”, u značajnoj mjeri predstavlja brata blizanca romanu “Vjernik” iz 2012/2013. godine koji mu prethodi.

Moglo bii se reći da se povijest koju Kukavica istovremeno tako temeljito istražuje i intimno doživljava znakovito usložnjava i od romana “Prvorođeni Dun'jaa” preko “Beša” i “Vjernika” do “Predodređenja”, sve više interiorizira i introvertira, skriva prije i više nego što se razotkriva, razmotavajući se u očevidna izvanjska događanja koja su u svojoj historijskoj složenosti po svemu i posvema profanizirana.

Promocija romana je nastavak kulturnih zbivanja u našem gradu, a prethodio joj je tradicionalni Festival saza i sevdaha ” Prim. dr. Hašim Muharemović” u organizaciji BZK “Preporod Srebrenik”, te plesno veče uz Plesni klub “Flamenko”.

Promocija romana će se realizovati uz pridržavanje svih propisanih higijensko – epidemioloških mjera. Očekujemo vas.

Vijesti

Donacija / Vlada Slovenije odobrila 100.620 doza vakcine Pfizer za Bosnu i Hercegovinu

Vlada Republike Slovenije odobrila je donaciju od 100.620 doza vakcine kompanije Pfizer/BioNTech našoj zemlji za borbu protiv pandemije virusa COVID-19. Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravlja Republike Slovenije, donacija je odobrena...

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Njemačka uvodi pravila, necijepljeni bi mogli ostati bez novca ako odu u karantenu

Stanovnici Njemačke koji se nisu cijepili, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe