11.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Skupština KS traži od Tužilaštva da hitno provjeri diplomu Izetbegović

Skupština Kantona Sarajevo podržala je prijedlog Kluba Naroda i pravde da se zatraži od Tužilaštva KS provjera navoda o tome da diploma Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a nije u skladu sa zakonom.

Zaključak je usvojen sa 21 glasom “za”.

“Provjerom rektorata i nadležne inspekcije, do sada je utvrđeno nekoliko činjenica – Izetbegović nije imala uslove za upis na postdiplomski studij, shodno prosjeku ocjena na Medicinskom fakultetu. Zagrebački univerzitet u svom odgovoru nije mogao potvrditi vjerodostojnost indeksa da je navedena osoba položila u Zagrebu 10 ispita. 

Ovakvo stanje je utvrđeno i provjerom Kantonalne inspekcije u Sarajevu, a isto je potvrdila i Izetbegović u svom odgovoru medijima”, rekla je zastupnica NIP-a Danijela Kristić tokom današnje sjednice Skupštine KS.

Tražila je da hitno reaguje Tužilaštvo KS koje do sada nije “iz potpuno nerazumljivih razloga po službenoj dužnosti nije formiralo predmet”.

“Potvrda ovih navoda dovodi do nemjerljive štete po krendibilitet UNSA , obzirom da studenti polažu ispite pred osobom koja nema uslove da predaje na fakultetu”, napomenula je Kristić ranije.

Vijesti

STVARNOST: Više od 400.000 zaposlenih u BiH prima platu manju od 1000 maraka

Njemački ured za statistiku (Destatis) objavio je istraživanje u kojem uspoređuje cijene u 36 evropskih država. Uzete su cijene iz jula ove godine koje...

Njemačka uvodi pravila, necijepljeni bi mogli ostati bez novca ako odu u karantenu

Stanovnici Njemačke koji se nisu cijepili, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće...

Danas sunčano i do 24 stepena: Objavljena prognoza za dane vikenda

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 5;...

Stay Connected

21,988FansLike
2,952FollowersFollow
18,400SubscribersSubscribe