Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSkupština KS traži od Tužilaštva da hitno provjeri diplomu Izetbegović

Skupština KS traži od Tužilaštva da hitno provjeri diplomu Izetbegović

Skupština Kantona Sarajevo podržala je prijedlog Kluba Naroda i pravde da se zatraži od Tužilaštva KS provjera navoda o tome da diploma Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a nije u skladu sa zakonom.

Zaključak je usvojen sa 21 glasom “za”.

“Provjerom rektorata i nadležne inspekcije, do sada je utvrđeno nekoliko činjenica – Izetbegović nije imala uslove za upis na postdiplomski studij, shodno prosjeku ocjena na Medicinskom fakultetu. Zagrebački univerzitet u svom odgovoru nije mogao potvrditi vjerodostojnost indeksa da je navedena osoba položila u Zagrebu 10 ispita. 

Ovakvo stanje je utvrđeno i provjerom Kantonalne inspekcije u Sarajevu, a isto je potvrdila i Izetbegović u svom odgovoru medijima”, rekla je zastupnica NIP-a Danijela Kristić tokom današnje sjednice Skupštine KS.

Tražila je da hitno reaguje Tužilaštvo KS koje do sada nije “iz potpuno nerazumljivih razloga po službenoj dužnosti nije formiralo predmet”.

“Potvrda ovih navoda dovodi do nemjerljive štete po krendibilitet UNSA , obzirom da studenti polažu ispite pred osobom koja nema uslove da predaje na fakultetu”, napomenula je Kristić ranije.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments