Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVRIJEMEU Srebreniku jutros 13 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti za dane...

U Srebreniku jutros 13 stepeni: Kakvo će nam vrijeme biti za dane vikenda

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 6; Bjelašnica i Drvar 8; Jajce i Sanski Most 9; Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Srebrenica 10; Banja Luka, Tuzla i Zvornik 11; Sarajevo i Zenica 12; Gradačac, Grude i Široki Brijeg 14; Trebinje 17; Mostar 18; Neum 21°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu sunčano prije podne. Mala do umjerena oblačnost u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima kratkotrajnih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

U ponedjeljak u Bosni većinom se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments