Ponedjeljak, 17 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

U Srebreniku obilježena 30. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

Svečanim polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim policajcima, kao i borcima Armije RBIH iz Srebrenika, na prigodan način u ovom gradu je obilježena trideseta godišnjica mobilizacije rezervnog sastava  milicije RBIH.

Upriličena je i svečana sjednica udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.“, a 19. septembar 1991. godine je, kako je istaknuto,  jedan od najznačnijih datuma u novijoj historiji naše zemlje, s obzirom da je  uspješno provedena mobilizacija cjelokupnog sastava milicije, te njena  svrsishodna i blagovremena upotreba, značajno doprinijela ukupnim naporima u odbrani kako Srebrenika, tako i  Bosne i Hercegovine.

Tokom odbrambeno oslobodilačkog rata šestorica policajaca iz Srebrenika su  za odbranu domovine položili svoje živote, dok je 40 policajaca teže ili lakše ranjeno, a veliki značaj srebrenički policajci su imali posebno uoči i na samom početku agresije s obzirom da su tada  bili jedina legitimna i naoružana formacija.

Na svečanoj sjednici udurženja „Srebrenički policajci 1991. – 1995.“ danas su evocirane uspomene na teška vremena i ulogu tadašnjeg sastava policije, a najzalužnijim za razvoj ovog udruženja dodijeljene su prigodne plakete i nagrade.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments