11.4 C
Srebrenik
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Uhapšen 20-godišnjak, tereti se da je zapalio vozilo poslanika u Brčkom

Policijski službenici Policije Brčko distrikta riješili su krivično djelo iz maja ove godine.

Dvadesetogodišnji N.T. uhapšen je zbog sumnji da je zapalio vozilo poslanika Skupštine Brčko distrikta Uroša Vojnovića 29. maja. Uradio je ovo, kako se navodi u izvještaju, po nalogu N.K. (1999) koji mu je platio da to uradi. N.K. je uhapšen u augustu.

Podsjetimo, vozilo Kia Fortage poslanika Vojnovića je zapaljeno u 2:36 sati ujutro. Policija je sumnjičila više nepoznatih osoba za kojima je tragala. Uviđajem je utvrđeno da je požar izazvan posipanjem lako zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom, te da je na vozilu nastupila veća materijalna šteta.

“Nakon planskih i sistematičnih aktivnosti Policije, izvršena je operativna identifikacija više osoba koja se dovode u vezu sa organizovanjem i izvršenjem ovih krivičnih djela. Dana 02.09.2021. godine, policijski službenici Policije Brčko distrtikta BiH su u službene prostorije pozvali i priveli tri osobe od kojih je uzeto pet izjava na okolnosti paljevine vozila Uroša Vojnovića. Pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti važni za krivični postupak. Slobode lišeno je lišen N.T., (2001), zbog osnova sumnje da je po zahtjevu N.K., uz novčanu naknadu, izazvao požar na vozilu, čime je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti”, navode iz Policije Brčko distrikta.

N.T. će tokom dana biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

N.K. je uhapšen 26.08.2021. godine i predat u nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opšte opasnosti na štetu jednog ugostiteljskog objekta i paljevine još jednog motornog vozila.

“Protiv N.K. će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti upućena Dopuna Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu kojim će biti obuhvaćeno i krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti na štetu Uroša Vojnovića”, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta.

Vijesti

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu

Cijene hrane u BiH svakodnevno rastu i svakog mjeseca morate se odricati nečega jer ne možete kupiti od plaće koje slabo ili nikako ne...

Više od 60 miliona Nijemaca danas bira novu vlast

Danas se u Njemačkoj održavaju parlamentarni izbori što znači da Nijemci biraju novi saziv Bundestaga. Pred novom vlasti su brojni izazovi od klimatskih promjena,...

Prosječna plata u BiH za 10 godina porasla za 161 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u julu ove godine prešla je iznos od 1.000 konvertibilnih maraka, a prema podacima Agencije...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe