Ponedjeljak, 17 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVišemilionska oprema u jami RMU Banovići sačuvana, uskoro kreće proizvodnja

Višemilionska oprema u jami RMU Banovići sačuvana, uskoro kreće proizvodnja

Ekipa Čete za spasavanje RMU Banovići 1.avgusta pristupila je kompleksu mehanizovanog čela i konstatovala da je rudarska oprema potpuno ispravna i da se kao takva bez problema ponovo može staviti u funkciju, što će ubrzati pokretanje jamske proizvodnje uglja.

Prošlo je nešto više od pet mjeseci kako je u jami “Omazići” rudnika “Banovići” izbio požar, što je automatski izazvalo prekid proizvodnje jamskog uglja i potpuno zatvaranje jame. Polemisanje o nastaloj šteti vrlo brzo se proširilo  s ciljem izazivanja straha za opstanak jame i mnogobrojna radna mjesta.

Međutim, danas, nakog gašenja požara i saniranja požarom zahvaćenih prostorija iz Štaba službe spasavanja stigle su informacije da je višemilionska rudarska oprema sačuvana od požara, kao i od potapanja vodom, što svakako ne bi bilo moguće bez stručnog rukovođenja operacijom gašenja požara i saniranja jamskih prostorija od strane Štaba za spasavanje, kao i predanog rada rudara Podzemne eksploatacije uglja, ali i stručnosti i znanja rukovodećeg kadra Rudnika, navodi se u saopćenju RMU Banovići.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments