Home VIJESTI BIH I SVIJET Akcija MUP-a KS i MUP-a RS: Razbijanje grupe koja se bavila fingiranjem...

Akcija MUP-a KS i MUP-a RS: Razbijanje grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nezgoda

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa kolegama iz RS, od ranih jutarnjih sati izvode akciju kodnog naziva “Kontakt” u cilju razbijanja grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nezgoda.

Akcija se izvodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za portal „Avaza“ Azra Bavčić, portparol spomenute pravosudne institucije.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.

Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, određeni policajci se sumnjiče da su za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji uzimali i mito za saobraćajne prekršaje u Kantonu Sarajevo.

Trenutno se pretresi odvijaju na više od 20 lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca i drugih lokacija.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here