4.3 C
Srebrenik
Petak, 15 Oktobra, 2021

Sarajevo dobilo podršku za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!

Sarajevo je dobilo podršku za zajedničku organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine zajedno s Barcelonom, a jedan od prioriteta bila bi izgradnja nove bob staze na Trebeviću.

Ovu informaciju podijelila je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

“Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji s europskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja Središnje i Istočne Europe na čelu s predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za natjecanje.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regiji.

Vijesti

Kvarcna grijalica izazvala požar u porodičnoj kući, poginula jedna osoba

Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji je sinoć izbio u kući u Bijeljini, a uviđajem je utvrđeno da je smrt, vjevatno, nastala...

U Beogradu u 50. godini preminuo glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini u Beogradu od posljedica koronavirusa, potvrđeno je iz Beogradskog dramskog pozorišta za srbijanske medije. Živić je rođen...

Hrvatska: Bh. piletina povučena sa tržišta zbog salmonele

Odlukom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske sa tržišta je povučena pošiljka piletine iz Bosne i Hercegovine. Navodi se kako je u pilećem batku i karabatku, utvrđena prisutnost bakterije „Salmonella...

Stay Connected

21,988FansLike
2,979FollowersFollow
18,600SubscribersSubscribe