Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSarajevo dobilo podršku za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!

Sarajevo dobilo podršku za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!

Sarajevo je dobilo podršku za zajedničku organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine zajedno s Barcelonom, a jedan od prioriteta bila bi izgradnja nove bob staze na Trebeviću.

Ovu informaciju podijelila je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

“Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji s europskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja Središnje i Istočne Europe na čelu s predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za natjecanje.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regiji.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments