Nedjelja, 28 Novembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSkupština Srbije potvrdila više sporazuma sa BiH

Skupština Srbije potvrdila više sporazuma sa BiH

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije potvrdili su jučer Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, međutim odbili su raspravljati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.Na samom početku Skupštine, poslanici su odbili da na dnevni red sjednice uvrste prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je podnio poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Skupština je usvojila i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o pograničnom saobraćaju.

Poslanici su izglasali i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumijevanju o vojnoj saradnji između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo odbrane, i Vlade Arapske Republike Egipat, koju predstavlja Ministarstvo odbrane.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments