Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETEkshumirani posmrtni ostatci najmanje 11 osoba iz masovne grobnice kod Vukovara

Ekshumirani posmrtni ostatci najmanje 11 osoba iz masovne grobnice kod Vukovara

U masovnoj grobnici kod Vukovara, na području između sela Pačetin i Bobota, pronađeni su i eshumirani posmrtni ostaci najmanje 11 osoba za koje je preliminarnim nalazima utvrđeno da poticu iz Domovinskog rata, priopćilo je u utorak Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Nakon što su na navedenoj lokaciji na kojoj je ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno kako je riječ  o najmanje jedanaest osoba, podsjećaju iz Ministarstva.

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostatak, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene porodice, kao i cjelokupna javnost, ističe se u priopćenju. Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu, dodaje se.

O pronalasku masovne grobnice prošli petak javnost je izvijestio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Srbiju je ponovno pozvao da otvori svoje arhive, dostavi Hrvatskoj protokole i zapisnike i da informacije o nestalima iz Domovinskog rata. Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru 1991., prenosi Hina.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments