Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORTFinci u strahu prije odlaska u BiH: 'U toj zemlji prijeti rat,...

Finci u strahu prije odlaska u BiH: ‘U toj zemlji prijeti rat, želimo na neutralni teren’

Europska nogometna asocijacija će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA tada nešto poduzeti..

Nogometni savez Finske nije isključio mogućnost da od Uefe zatraži da se predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo predviđen za 13. novembra u Zenici protiv momčadi BiH odigra na neutralnome terenu zbog prijetnji ratom u toj zemlji.

– Ako bude ugrožena sigurnost ekipa, UEFA bi susret prebacila na neutralan teren. Spreman sam samoinicijativno, ukoliko budu zabrinjavajuće vijesti, tražiti od Uefe da reagira – rekao je izbornik Finske reprezentacije Ari Lahti kojega citiraju sportski portali u Bosni i Hercegovini.

Po istim navodima u Finskoj su iskazali strepnje zbog prijetnji oružanim sukobom u BiH na što je upozorio i tamošnji visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt, te naveli kako se Zenica nalazi u Zeničko-dobojskoj županiji koja graniči s Republikom Srpskom čije vlasti traže odcjepljenje od BiH.

– Europska nogometna asocijacija će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno igrati u Zenici, vjerujem da će UEFA tada nešto poduzeti – dodao je predsjednik Nogometnog saveza Finske. Ishod susreta sedmoga kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu između BiH koja je četvrta sa šest bodova te treće Finske koja ima 7 bodova presudno će utjecati na mogućnost za plasman u doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. U skupini D vodi Francuska s 12 bodova iz šest susreta, druga Ukrajina ima 9 bodova. Bez izgleda za plasman je momčad Kazahstana s tri osvojena boda.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments