Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKonjic: Medicinski radnici plate nisu primili od jula

Konjic: Medicinski radnici plate nisu primili od jula

Nekoliko stotina medicinskih radnika zaposlenih u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Konjic izašli su na ulice, nezadovoljni zbog kašnjenja isplate ličnih dohodaka uslijed blokade računa ovih ustanova od Poreske uprave FBiH.

Osim najavljene protestne šetnje kroz Konjic, radnici su na kratko bili blokirali i saobraćajnicu M17 u mjestu Drece, iako to nisu najavili.

Menadžmenti konjičkih bolničkih ustanova dugo već ne uplaćuju doprinose za radnike, zbog čega su računi i blokirani. Posljednja plata koju su primili bila je julska. Početkom mjeseca organizovan je štrajk upozorenja, a u petak je započela procedura generalnog štrajka.

“Ovo je posljednje upozorenje nadležnim institucijama i pojedincima. Ukupno 320 radnika već 60 dana nije primilo platu, koja je pošteno zarađena. Ako se sutra ili prekosutra ne odblokiraju računi bolnica, idemo s potpunom blokadom ceste M17 i protestima ispred institucija, prije svega ispred Porezne uprave FBiH”, rekao je predsjednik Sindikata Opšte bolnice i Doma zdravlja Konjic Irfan Jazvin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments