Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeSPORTNestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Kompanija Nestlé, nakon uspješnih partnerskih saradnji i pokrenutih inicijativa tokom godine, nastavlja obilježavanjem početka nove sezone Zdravo! projekta kroz udruživanje snaga s poznatim bh. sportistima. Iako su do sada djeca iz BiH poznatog bh. atletičara i Olimpijca Amela Tuku i mladu atletičarku u sedam disciplina, Nikoliju Stanivuković, imali priliku gledati samo na televiziji, prateći njihove uspjehe, sada su ovo dvoje uspješnih sportista svoju pažnju direktno usmjerili upravo mališanima u BiH.

Amel i Nikolija su pomogli u kreiranju zabavnog i edukativnog video materijala pod nazivom „Čas sa poznatim sportistom“, kako bi motivisali djecu na održavanje redovne i pravilne tjelesne aktivnosti, unutar i van kuće. Dvije serije vježbi su podijeljene u grupe, kako bi djeci, ali i nastavnicima i roditeljima, pored svoje edukativne uloge, služile i kao promotori povećanja nivoa tjelesne aktivnosti. Kroz seriju online vježbi za djecu dali su svoj skromni doprinos ovom projektu i istakli važnost redovne i pravilne tjelovježbe u BiH i šire, kako bi potaknuli djecu u aktivno uključivanje u organizovane oblike sportske aktivnosti.

Nestlé je omogućio besplatni pristup svim vježbama na svojoj oficijelnoj web stranici, uz mogućnost preuzimanja svih materijala, a link za besplatan pristup vježbama možete pronaći ovdje. Kao poseban doprinos kreiranju vježbi, prof. Erol Kovačević s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je prilagodio Amelove i Nikolijine vježbe za trening generacijama osnovnoškolaca. Nestlé već punu deceniju projektom Zdravo! pruža podršku roditeljima i nastavnicima na polju edukacije djece o pravilnoj i zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. U saradnji s Atletskim Savezom BiH,  realizira se i Nestlé Zdravo! kup, gdje se djeca takmiče u sedam atletskih disciplina, a u sklopu kojeg je i Nikolija započela svoju sportsku karijeru.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments