Četvrtak, 7 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETNovi detalji tragedije u Bugarskoj: Autobus je prevozio kanistere s gorivom?

Novi detalji tragedije u Bugarskoj: Autobus je prevozio kanistere s gorivom?

U teškoj prometnoj nesreći u Bugarskoj jučer je poginulo 46 ljudi. Preživjelo je sedam osoba koje su uspjele izaći iz gorućeg autobusa. Zbrinute su u bolnici i u stabilnom su stanju.

Uzrok nesreće još nije poznat, no ravnatelj bugarske policije Borislav Sarafov naveo je kako je moguće da se radi o grešci vozača ili zasad još neutvrđenoj tehničkoj neispravnosti.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je vatra na autobusu planula na prednjem dijelu vozila u sklopu sustava grijanja, kazao je stručnjak za sigurnost Vasko Pirgov za televiziju BTV.

Prema neslužbenim informacijama, autobus registriran u Sjevernoj Makedoniji vozio je kanistere s gorivom, što je možda pripomoglo tragediji. Na cesti nije bio vidljivih tragova kočenja.

Kako piše bugarska agencija Novinite, autobus je bio jedan od četiri kojima su mladi išli na izlet u Istanbul. Nedugo prije nesreće autobusi su se zaustavili na benzinskoj, pa je moguće da su se putnici izmiješali i da nisu bili u autobusu svi koji su trebali biti.

Poznato je da je u autobusu bilo 12 djece, među kojima i blizanci. Svi su poginuli. Osim njih, poginule su još 34 osobe u dobi između 20 i 30 godina.

Tvrtka Besa Trans iz Skoplja preko Facebooka je izrazila sućut obiteljima poginulih.

“Danas je za nas kao društvo vrlo tužan i težak dan. Izražavamo suosjećanje obiteljima i rodbini preminulih te molimo za brzi oporavak preživjelih. Tvrtka u potpunosti surađuje s nadležnim institucijama kako bi se utvrdili uzroci ove strašne tragedije. Ispričavamo se svima što nismo u mogućnosti odgovoriti na tražene informacije jer smo u velikom šoku”, napisali su iz te prijevozničke tvrtke.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments