Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOvacije publike na premijeri komedije “Deset u pola”u Beogradu

Ovacije publike na premijeri komedije “Deset u pola”u Beogradu

U kinu Doma kulture Srebrenik film “Deset u pola” na repertoaru je 02. i 03. decembra u terminima od 17, 19 i 21 sat. Ulaz 4 KM.

Publika je ovacijama i gromoglasnim, višeminutnim aplauzom u Kombank dvorani na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu pozdravila komediju Danisa Tanovića “Deset u pola”, koja je premijerno prikazana u nedjelju, 28. novembra pred fantastično raspoloženom publikom.

-Ovo je jedan od najljepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala, Danisa Tanovića, rekao je Srdan Golubović, predsjednik Savjeta FAF-a.

Golubović je pročitao i pozdravno pismo reditelja upućeno publici.

-Dragi prijatelji, nadam se da će vam večerašnja projekcija razbiti novembarsko sivilo i bar vas malo oraspoložiti. Ako nakon projekcije izađete gladni ali sa osmijehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspješna. Puno pozdrava svima, a posebno ekipi Festivala autorskog filma, naveo je Tanović u pismu.

Uoči svečane premijere, film su na druženju s medijima, prijateljima i gostima festivala, predstavili Jovan Marjanović, producent, i Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo, jedan od partnera filma.

-Ovaj film pokazuje kakvu vrijednost autor tog kalibra donosi jednom projektu, bio to njegov autorski film ili komedija. Tanović je donio jednu dodatnu vrijednost u svakom pogledu – od razvoja ideje, do samih ljudi okupljenih oko filma, izjavio je Marjanović.

“Deset u pola” prikazivanja u kinima u BiH, zemljama regije i u većim evropskim gradovima počinje od 2. decembra.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio dio ekipe filma – glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarist Nikola Kuprešanin i producent Jovan Marjanović.

Nakon Beograda, u ponedjeljak, 29. novembra “Deset u pola” će imati ekskluzivnu projekciju u Novom Sadu, u Cineplex Areni, s dijelom glumačke ekipe.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Film je otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a prije Festivala autorskog filma u Beogradu, prikazan je na Zagreb Film Festivalu, na festivalima u Turskoj u Istanbulu – Bosphorus Film Festivalu i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments