Četvrtak, 7 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKPlanirano utopljavanje zgrade Doma kulture u Srebreniku

Planirano utopljavanje zgrade Doma kulture u Srebreniku

Delegacija  Vlade Tuzlanskog kantona, Gradske uprave u Srebreniku i menadžment  JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik  danas su u ovoj ustanovi održali sastanak na kojem se razgovoralo o projektu utopljavanja zgrade srebreničkog Doma kulture. Radi se o izuzetno bitnom projektu, kako za stvaranje boljih uslova za kulturne sadržaje, tako i za smanjenje zagađenosti zraka u užem gradskom jezgru  Okvirna vrijednost  ovog projekta je 350 000 KM, a planirano je da u narednoj godini, u skladu s mogućnostima, bude podržan iz gradskog i kantonalnog budžeta.

Sastanku su prisustvovali Zlatan Muratović – Ministar za kulturu, sport i mlade TK,  Zvjezdan Karadžin – Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK, gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović sa saradnicima, te  Mirza Ibrišimović – Direktor JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Gradska uprava u Srebreniku u prošloj godini realizovala je 315 000 KM vrijedan projekt toplifikacije užeg gradskog jezgra čiji je cilj priključenje stambenih i poslovnih objekata  na jedinstveni sistem grijanja. Na taj način stvoreni su uslovi i da se srebrenički Dom kulture, kao jedan od većih zagađivača zraka, toplotom snabdijeva iz Gradske toplane, međutim preduslov za ekonomično korištenje toplotne energije jeste kvalitetna termoizolacije ovog objekta.

Na sastanku je izražen optimizam kada je u pitanju realizacija projekta utopljavanja objekta srebreničkog Doma kulture i to bi trebala biti najveća pojednična investicija na  objektu otkako je izgrađen prije 40 godina i koji je centar skoro svih kulturnih dešavanja u Srebreniku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments