Nedjelja, 5 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETSIPA istražuje / Ovo je osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Davora i...

SIPA istražuje / Ovo je osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Davora i Adisa

Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, ali je po svemu sudeći pobjegao van Bosne i Hercegovine, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, a policija pretresa kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane koja je udata za Macana.

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga se pretresi dešavaju i na toj lokaciji.

Prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je Macan pobjegao u Španiju!

Milomir Savčić je optuženik za genocid u Srebrenici, bivši zapovjednik u Vojsci RS i predsjednik Boračke organizacije RS, koji je početkom augusta, također, pobjegao iz naše zemlje.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Među privedenima je osim Marijane i Dražen Ikanović.

Njih dvoje za sada nisu osumnjičeni, a prema preliminarnim informacijama radi se o pomagačima. 

Marijana je na svom Instagram profilu objavila i nekoliko zajedničkih fotografija sa ocem Milomirom i suprugom Aleksandrom.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i MUP-om Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama. Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH. 

U oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen. Uslijed zadobivenih rana kasnije je preminuo.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Prema informacijama portala Istraga, ubice su koristile posebnu aplikaciju za komunikaciju. Nakon što je ta aplikacija razbijena, isplivali su i dokazi. Isti portal navodi da su forenzičari uspjeli izolirati DNK prvoosumnjičenog u ovom slučaju.

RADIOSARAJEVO.BA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments