Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKUčenici u posjeti Biblioteci Srebrenik

Učenici u posjeti Biblioteci Srebrenik

Povodom obilježavnja oktobra Mjeseca knjige Gradsku biblioteku Srebrenik posjetili su učenici III razreda Druge osnovne škole i učenici iz područne škole Gornji Srebrenik od I do IV razreda i učiteljice Senada Selmanović, Alisa Imamović , Arnela Jašarević, Miralem Mujić, školskom bibliotekarkom Minom Adrović i direktorom Druge osnovne škole Dževadom Ferhatovićem . Ovo je samo jedna u nizu posjeta učenika osnovnih škola koji se upoznaju sa radom i aktivnostima Biblioteke, učenici su imali priliku i razgovarati kako iskoristiti slobodno vrijeme na čitanje djela za djecu. Družnje je proteklo u divnoj atmosferi sa naglaskom na važnost knjige i čitanja. Učenici koji su posjetili Biblioteku priredili su recitacije poznatih bosanskohercegovačkih književnika za djecu. Gradsku biblioteku Srebrenik posjetili su i učenici I razreda Prve osnovne škole sa učiteljicom Senadom Junuzović, a mališanima je ukazano na značaj knjige i stvaranja čitalačke navike, koja se stvara od najranijih uzrasta. Ovom prilikom podijeljene su besplatne članske karte za sve učenike koji nisu bili članovi Biblioteke.

Dana 02.11.2021.g. Gradsku biblioteku Srebrenik posjetili su učenici II razreda ugostiteljske škole (smjera kuhari) Mješovite srednje škole Srebrenik s prof. bosanskog jezika i književnosti Sadil Mehmedović. Ovo je samo jedna u nizu posjeta učenika Mješovite srednje škole Srebrenik koji se upoznaju sa radom i aktivnostima Biblioteke, imali su priliku upoznati se sa načinom rada biblioteke, sa pravilama korištenja usluga biblioteke. Ovom prilikom su podijelljene besplatne članske karte za sve učenike tog razreda.

Dana 02.11.2021.g u povodu obilježavnja oktobra Mjeseca knjige Gradsku biblioteku Srebrenik posjetili su učenici II razreda osnovne škole Rapatnica sa učiteljicama Nermina Kavgić i Arnela Drapić. Prilikom posjete učenici su obišli sva odjeljenja Biblioteke. Ovo je samo jedna u nizu posjeta učenika osnovnih škola koji se upoznaju sa radom i aktivnostima Biblioteke, učenici su imali priliku upoznati se sa načinom rada biblioteke, sa pravilama korištenja usluga biblioteke i sa lektirskim izdanjima za osnovnu školu i kako iskoristiti slobodno vrijeme na čitanje djela za djecu. Družnje je proteklo u divnoj atmosferi sa naglaskom na važnost knjige i čitanja. Učenici koji su posjetili Biblioteku priredili su recitacije poznatih bosanskohercegovačkih književnika za djecu. Također, i ovom prilikom su podijeljene besplatne članske karte za sve učenike koji nisu bili članovi Biblioteke.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments