Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETAgencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ide u štrajk

Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ide u štrajk

Zakon o lijekovima RS je službeno objavljen u Službenom listu RS. Nije lako prihvatiti takvu argumentaciju, ali mi moramo definitivno shvatiti da ovo nije ljutnja niti šala politika koje su na vlasti u RS, izjavio je predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović.

-Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, polako nestaje, gasi se, od ukupnog broja 103 uposlena, nas ima 92. Od osnivanja Agencije, nismo mogli doći na zacrtan broj po Pravilniku o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, koji predviđa 163 zaposlenika.

Ja godinama najavljujem nebrigu vlasti na razini Vijeća ministara, bolje rečeno opstrukcija u nepopunjavanju upražnjenih radnih mjesta, stručnim ljudima, ključne pozicije u sektorima. Mi radimo sa minimalnim brojem uposlenih, obim posla se povećava, odgovornost je vrlo velika kad se tiče kontrole kvaliteta lijeka i cjepiva. Sve smo odgađali najavljivani “štrajk”, zbog naših pacijenata i pandemije.

Nažalost mi ulazimo u 2022. godinu sa ozbiljnim pripremama za štrajk, koji će se dogoditi. Naši zahtjevi javnosti i politikama će biti poznati kad sve formalnosti oko organizacije štrajka budu završene – navodi se u priopćenju koje potpisuje Rustemović, prenosi agencija.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments