Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKAko se spremate na put, evo korisnih informacija

Ako se spremate na put, evo korisnih informacija

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća i Prijedora, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Save, Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

I za večeras je najavljena obustava saobračaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23:30 do 04:30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01:30 do 01:45 i od 02:30 do 02:45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022.god. do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments