Srijeda, 19 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBaraković: Neće biti prekida nastave

Baraković: Neće biti prekida nastave

Jutros u 8 sati počeo je Kolegij u Ministarstvu obrazovanja i nauke TK na kojem se razmatrati eventualna odluka o obustavi nastave zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih snježnim padavinama. Saopćenjem za javnost oglasio se ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković, u kojem navodi da Ministarstvo nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave.

Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo.

Sve vrijeme smo u komunikaciji i sa Civilnom zaštitom koji nas izvještavaju o situaciji u Kantonu te i na taj način pratimo situciju.
Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće.

Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to. Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije,”- naglasio je ministar.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments