Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKBH festival plesa i folklora održan u Srebreniku

BH festival plesa i folklora održan u Srebreniku

U organizaciji Gradskog folklornog ansambla Srebrenik kako je i najavljeno, u Domu kulture Srebrenik, održan je 8. bh festival plesa i folklora. Nosilac projekta, koji se već osmu godinu zaredom realizuje u našem gradu je Gradski teatar Srebrenik. Zbog trenutne epidemiološke situacije, festival je bio revijalnog karaktera, odnosno, učesnici su bili prošlogodišnji pobjednici od prvog do četvrtog mjesta. Tako su, prekrasnim nošnjama i izvedbama, binu kino sale Doma kulture Srebrenik okitili članovi RKUD “Proleter” iz Sarajeva, OKC “Lipe” Doboj – Istok, KUD “Zmaj od Bosne” Gradačac, KUD “Izudin Mulabećirović – Izo” Jelah i domaćin GFA “Srebrenik”.

Pripremljeni program su propratili brojni građani našeg, ali i drugih gradova. Počasni gost programa bio je ministar Zlatan Muratović, obzirom da je Ministarstvo za kulturu i sport na čijem je čelu, podržalo ovu manifestaciju.

Podršku realizaciji manifestacije pružili su i: Grad Srebrenik, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i modna agencija Fashion Company Srebrenik. Direktor festivala Fikret Mujkić zahvalio je članovima GFA srebrenik i njihovim roditeljima, svim učesnicima i sponzorima ovog kulturnog događaja, izrazivši zadovoljstvo što se smoglo snage i volje da se festival, i pored trenutne epidemiološke situacije, ipak održi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments