Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBožićne čestitke uputili Željko Komšić i Šefik Džaferović

Božićne čestitke uputili Željko Komšić i Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg praznika, katoličkog Božića, nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu gospodinu Vinku Puljiću i svim građanima u BiH i u svijetu, sa željom da ga provedu u zdravlju i sreći, sa porodicom i prijateljima

“Upućujem najsrdačnije čestitke povodom blagdana Božića Vama, svim svećenicima, biskupima i katolicima u Bosni i Hercegovini i u svijetu. Katolički Božić je prilika da se posjetimo velikih vrijednosti – humanosti, solidarnosti i tolerancije, te da pokažemo uzajamno uvažavanje i dostojanstvo. Ovaj veliki katolički blagdan uči nas da poštujemo i njegujemo bosanskohercegovačku kulturu i tradiciju i da ih prenosimo na mlađe generacije, kao što su ih naši preci prenosili na nas. Sa najljepšim željama za dobro zdravlje, mir i sreću, još jednom upućujem iskrene čestitke povodom Badnjaka i katoličkog Božića”.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio čestitku povodom Božića nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori

Vama, uzoriti kardinale Puljiću, kao i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem srdačne čestitke povodom Božića.

Želim da predstojeće praznike provedete u radosti i dobrom zdravlju zajedno sa svojom rodbinom, prijateljima i komšijama.

Božić je praznik koji nosi univerzalnu poruku vjere, nade i mira, te jačanja međuljudskih veza.

Neka se duhovna i praznična atmosfera iz porodičnih domova prelije na cijelo društvo širom Bosne i Hercegovine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments