Srijeda, 19 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBrčko: Pronađena tijela dvojice ribara

Brčko: Pronađena tijela dvojice ribara

Pripadnici Civilne zaštite Brčko distrikta, Civilne zaštite Republike Srpske, Policije Brčko distrikta i ronioci MUP-a Republike Srpske pronašli su i izvukli iz rijeke Save dva tijela za koje se pretpostavlja da su ribari čiji nestanak je prijavljen u nedjelju 19. decembra.

”Pronađena su dva tijela i trenutno se vrše uviđajne radnje, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Tužilaštvo Brčko distrikta i sve dalje radnje će biti preduzimane u skladu sa njihovim naredbama”, izjavila je Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta.

Ribolovci čiji su inicijali P.R. i S.N. otišli su u subotu na Savu da love ribu, a pošto se nisu vratili kućama u očekivano vrijeme, sljedećeg dana članovi porodice prijavili su njihov nestanak.

Najprije je u nedjelju pronađen automobil pored rijeke u blizini kružnog toka Gredice, a jučer i čamac u kojem se pretpostavlja da su ribari plovili.

Pored Policije i Odjela za javnu sigurnost, u potrazi su učestvovali pripadnici Ronilačko-spasilačkog kluba Nemo, Plivačkog kluba Atos-Sava, Udruženja X-Centar, javljaju brčanski mediji.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments