Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDanas nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona

Danas nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona

Sastanci domaćih zvaničnika sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst i pregovori o izmjenama Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine u Sarajevu će biti nastavljeni i danas, četvrti dan zaredom.

Kako je najavljeno, pregovori su počeli već u 8:30 sati.

Jučer su se sa međunarodnim predstavnicima ponovo sastali lideri SDA i HDZ-a BiH, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, da bi im se u poslijepodnevnim satima pridružili i predstavnici opozicije.

Izetbegović je u kratkoj izjavi novinarima kazao kako je dobro da su u razgovorima učestvovali svi predstavnici parlamentarnih stranaka. Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se jutros krene ozbiljnije sa razmatranjem blokada u Federaciji BiH.

Naglasio je da etnički prefiks “mora otpasti” dodajući da je to “stav Venecijanske komisije, nas sviju“.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da je plan osigurati podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika da se ide u indirektni izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sa čim se slažu i predstavnici opozicionih stranaka.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović i jučer je izbjegao novinare, nije davao izjave dok predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije prisustvovao ovoj rundi razgovora jer se nalazi u Moskvi.

N1

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments