Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDodjela paketića Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Dodjela paketića Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Članovi Interventne službe spašavanja Živinice, prerušeni u Djeda mrazove obradovali su djecu sa Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Poklonili su im paketiće, izmamili osmijehe na njihova lica te im zaželili što brži oporavak i povratak svojim kućama. Jedan od dobitnika paketića je i šestogodišnji Faris koji nije krio oduševljenje novogodišnjim poklonom i što je današnje poslijepodne proveo sa Djeda Mrazom.

„Ja se zovem Faris. Danas sam dobio paketić i zbog toga sam sretan. Želim da dobijem neku bilo koju igračku“, rekao je Faris (6).

Pripadnici Interventne službe spašavanja Živinice u saradnji sa NLB Bankom Sarajevo obezbijedili su 66 paketića za djecu smještenu na Klinici. Osnovani su prije nešto više od godinu dana. Do današnjeg dana realizovali su brojne aktivnosti, a kako ističu današnja u kojoj su obradovali mališane im je jedna od najdražih.

„Došli smo na ideju jer svakodnevno odnosno svake sedmice provodimo ovakve vježbe  gdje se naš tim za alpinizam spušta sa različitih visina i provodimo svoje vježbe tako, pa smo smislili ideju i uspjelio realizovati sa Klinikom za dječije bolesti. U kratkom vremenskom roku smo ovo sve organizovali dobili odobrenje od UKC-a Tuzla i uspjeli smo djecu obradovati na ovaj način“, istakla je Amina Hadžić sekretar interventne službe spašavanja Živinice.

Na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla trenutno je smješteno 56 djece, od kojih se četvero nalaze na COVID odjelu.  Ovom posjetom i dodjelom paketića poručeno im je da nisu sami. Cilj je bio obradovati ih, uljepšati im novogodišnje praznike iako ih neće provesti u svojim toplim domovima.

„U ime kolektiva Klinike za dječije bolesti naših pacijenata i njihovih roditelja ja se zahvaljujem interventnoj službi spašavanja grada Živinicešto nam je priredila ovako lijepo iznenađenje. Meni je posebno drago reći da smo usapjeli izmamiti osmijehe kod djece sa odjeljenja hematoonkologije naših apcijenata koji imaju ne dugomjesečno nego dugogodišnje liječenje i koji će nažalost ovu novu godinu provesti u bolničkim uslovima“, naglasila Lejla Osmančević v.d. načelnik Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla

Iz Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla zajedno sa djecom zahvalili su se Interventnoj službi na paketićima uz novogodišnje želje da ponovo posjete djecu i druže se sa njima nakon njihovog izlaska iz bolnice.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments