Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETEU kažnjava Vučića? / Dok se javno ne ogradi od Dodikove secesionističke...

EU kažnjava Vučića? / Dok se javno ne ogradi od Dodikove secesionističke politike, Srbija može zaboraviti na otvaranje novih poglavlja za pregovore

Nova Vlada Njemačka tražit će da se Srbiji stavi veto na odluku o otvaranju novih poglavlja za pregovore, što je srbijanski predsjednik ranije dogovorio sa bivšim sazivom njemačke vlade.

Bodo Weber, njemački politički analitičar, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema Weberovim riječima, sjednica NSRS-a bi direktno mogla koštati srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, odnosno Srbiju. 

Kako piše Weber, nova Vlada Njemačka tražit će da se Srbiji stavi veto na odluku o otvaranju novih poglavlja za pregovore, što je srbijanski predsjednik ranije dogovorio sa bivšim sazivom njemačke vlade.

Blokada će, prema Weberovim informacijama, trajati sve dok se Srbija i Aleksandar Vučić javno ne ograde od secesionističke politike Dodika i Republike Srpska, koja je kulminirala prošlog petka na sjednici Narodne skupštine RS-a.

OSLOBODJENJE

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments