Utorak, 5 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETGrupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva BiH

Grupa građana protestirala ispred zgrade Predsjedništva BiH

Grupa građana okupila se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu i protestirala zbog aktuelne situacije u državi.

Organizatori skupa su poručili da je ovo način da se resorne vlasti u državi i međunarodna zajednica pozovu na djelovanje i odgovornost.

Jedan od zahtjeva demonstranata je da Predsjedništvo BiH formira tijelo za koordinaciju nevladinih organizacija kako bi se uspostavio stvarni, a ne deklarativni, kontakt s građanima.

“Potpisali ste ANP, zovite NATO na Drinu“, “Hoćemo u Europu, nećemo u Rusiju“, “Europe where are you?“, “Hoćemo vladavinu prava, nećemo harmonike i ucjene“, “Podrivanje državnih institucija je krivično djelo, “Nema pregovora o suverenitetu i teritorijalnom integritetu“, “Nema pregovora o Zakonu o negiranju genocida“, neke su od poruka koje su demonstranti istakli na transparentima.

Protesti “Buđenje građana“ ranije su održani i ispred Ureda visokog predstavnika (OHR), Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije Europske unije, Parlamentarne skupštine BiH te Suda i Tužilaštva BiH.

federalna.ba/AA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments