Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKod Viteza na radnom zadatku smrtno stradao uposlenik JP Elektroprivreda BiH

Kod Viteza na radnom zadatku smrtno stradao uposlenik JP Elektroprivreda BiH

Nezir Kaimović, elektromonter JP Elektroprivreda BiH – Podružnica „Elektrodistribucija“ Zenica,  tragično je stradao 14.12.2021.godine prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža općina Vitez. Jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Kaimović  je smrtno  stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja. Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Policijske uprave Travnik i dežurni  tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nezir Kaimović, rođen 1967.godine u Travniku, u Podružnici „Elektrodistribucija“ Zenica – Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989.godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži  koje su izazvali  teret vlažnog snijega  i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom. Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan, piše travnicki.info.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments