Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOtvaranje zimske sezone uz skijanje i šankanje: Vlašić je lijep i siguran

Otvaranje zimske sezone uz skijanje i šankanje: Vlašić je lijep i siguran

Otvaranje zimske turističke sezone je 10. decembra, kada će biti održano i čuveno Šankanje, dok je Nova godina već rasprodata

Vlašić spremno dočekuje početak zimske turističke sezone koja bi trebala startati 10. decembra. Planirano je da se od 10. do 12. decembra održi deseto izdanje Šankanja. Vlašić bi trebao postati dom ljubiteljima dobrog provoda i, naravno, zimskih sportova. Pored mnogih zabavnih atrakcija, to je zvanično otvaranje zimske sezone te najbolji zimski festival u BiH.

Organizatori su predvidjeli da prvu noć Šankanja, koju organizuje SolAzur-Buena Vista, 10. decembra navečer, nastupaju Milica Pavlović i Saša Matić, a dan kasnije publiku bi trebali zabavljati Nataša Bekvalac i Amel Ćurić. Kada je u pitanju smještaj, u ponudi su, kao i prethodnih godina, hotel Blanca Resort & Spa 5* i hotel Pahuljica 4*, koji su u velikom dijelu pomogli organizaciju ovog događaja, a pored ova dva luksuzna hotela, u ponudi je i više apartmanskih objekata i vikendica.

Situacija na Vlašiću je idilična. Ukoliko nas vrijeme posluži, sezona će biti spektakularna, kaže Muamer Hurić, direktor prodaje i marketinga hotela Blanca Resort & Spa i Pahuljica.

Vlašić je jedinstven turistički brend i dragulj srednje Bosne koji je od davnina prepoznat kao veoma važno turističko odredište. Zbog prirodnog potencijala i danas zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije. Vlašić se prilagodio situaciji koju je nametnula pandemija Covid-19, te je uloženo dosta truda u sigurnost turista.

– Kao i prethodne, i ove godine u organizaciji i provođenju zimske turističke sezone pred svim sudionicima turističke destinacije je veliki zadatak i izazov kako bismo svim ljubiteljima zimskog doživljaja omogućili nesmetano uživanje na planini, ali prije svega siguran boravak na ovom području. Već odavno vlada ogroman interes za nastupajućom zimskom sezonom na Vlašiću, kao i za brojnim događajima. Iskreno se nadamo da smo mnogo toga naučili iz prethodnog perioda, te da bismo svi zajedno kako turistički djelatnici, tako i posjetitelji trebali biti odgovorniji prilikom posjete planinskim centrima s posebnim osvrtom na pridržavanje mjera radi zaštite zdravlja koje se preporučuju iz nadležnih institucija, kazao je Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda TZ-a SBK/KSB-a.

Istakao je da su u toku pripreme za otvorenje zimske turističke sezone, da poduzimaju sve potrebne mjere i koordiniraju sa nadležnim institucijama, kako bi sama manifestacija bila sigurna za posjetitelje i organizirana na vrhunskom nivou, posebno kada je u pitanju provedba mjera protiv Covid-19. Za samo otvaranje zimske turističke sezone posebnu će, veli, pažnju usmjeriti da, pored pridržavanja zakonom propisanih mjera, dodatnim aktivnostima i mjerama pospješe siguran boravak domaćim i stranim turistima, posebno kada je u pitanju popularna manifestacija Šankanje.

– Kao jedan vid dodatne zaštite, pored punkta za testiranje na Covid-19, na samom ulazu biće postavljene i termalne kamere koje će detektovati povišenu tjelesnu temperaturu u stvarnom vremenu. Na samoj manifestaciji Šankanje moći će prisustvovati samo osobe iz kategorija: prebolovani ili vakcinisani ili testirani posjetitelji, što dovoljno govori o mjerama zaštite koje će se poduzimati ove zimske turističke sezone u okviru jednog od najboljih ski-openinga u BiH. Vlašić je turistička destinacija koja nudi bezbroj različitih usluga i ponuda, kao i mogućnosti uživanja u zimskoj turističkoj sezoni. Stoga bi naša preporuka bila da je bolje uživati u zimi odgovorno, nego neodgovorno u kući, objasnila je Aldijana Dizdar, glasnogovornica Turističke zajednice SBK/KSB-a.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments