Srijeda, 10 Augusta, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKPoledica na cestama zbog niskih temperatura, evo gdje će večeras biti obustavljen...

Poledica na cestama zbog niskih temperatura, evo gdje će večeras biti obustavljen saobraćaj

Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i mostove i prilaze tunelima, upozoravaju iz BIHAMK-a.

– U zapadnim i jugozapadnim krajevima tokom noći bilo je slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg nije zadržao na kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, od 9 do 15 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova na redovnom održavanju tunelske opreme u tunelu Karaula na dionici Olovo-Kladanj, večeras od 20 do 2 sata, doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na zaobilaznicu starom magistralnom cestom u blizini tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments