Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETRazbijena kriminalna grupa osumnjičena za razbojništva i krađe na području Srebrenika

Razbijena kriminalna grupa osumnjičena za razbojništva i krađe na području Srebrenika

Tuzlanska policija uhapsila je lica čiji su inicijali D.M. (51) i H.H. (44), oba iz Sarajeva, kao i D.D. (43) iz Mostara, osumnjičena za razbojništva i krađe na području Srebrenika, kojima su pričinila materijalnu štetu od oko 300.000 KM.

Ova lica su uhapšena nakon višemjesečne istrage s ciljem rasvjetljavanja krivičnh djela iz oblasti imovinskih delikata, a nakon pretresa u Sarajevu i Mostaru, koji su izvršeni po nalogu Kantonalnog suda Tuzla, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Riječ je o organizovanoj kriminalnoj grupi i višestrukim povratnicima u izvršenju teških oblika krivičnih djela, za koje postoji sumnja da su na području Srebrenika, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršili četiri krivična djela – dva razbojištva, teška krađa i krađa. Osumnjičeni su ovim krivičnim djelima pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 300.000 KM, dok su ukrali veću količinu zlata, novac i automobil.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremneno oduzeti predmeti koji će u narednom periodu biti predmet vještačenja. Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biti predati tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, teška krađa krađa.

TUZLANSKI.BA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments