Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKSrebrenik - svi putevi prohodni

Srebrenik – svi putevi prohodni

Prema informaciji koju smo dobili od rukovodioca zimske službe JKP “9. septembar” Srebrenik Vehbije Mehuljića, svi putevi na području Srebrenika su prohodni. Trenutne aktivnosti ove službe su na proširenju očišćenih dionica gdje god je to moguće, a naročito u visinskim zonama gdje je problem najizraženiji.

Inače, na ruku idu i trenutne vremenske prilike. U Srebreniku vedro i sunčano, trenutna temperatura 2 stepena.

Prema jutrošnjem izvještaju CZ Srebrenik visina sniježnog pokrivača iznosila je 46 centimetara. Na području našeg grada autobuski saobraćaj se odvija po usklađenom redu vožnje, dok se u visinskim zonama odvija otežano.

Snabdijevanje električnom energijom i dalje u prekidu u više mjesnih područja. U nekim područjima struje nema već 65 sati. Ekipe ED su na terenu i radi se na otklanjanju kvarova, koji su mahom izazvani padom stabala na dijelove elektro mreže. Zajedno s njima su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik i Gorske službe spašavanja Srebrenik.

I korisnici lokalnih vodovoda u pojedinim područjima su ostali bez vode.

Opravdano nezadovoljstvo dosadašnjom situacijom u nabrojanim segmentima, građani izražavaju na društvenim mrežama, naročito kad je u pitanju čišćenje puteva i elektro snabdijevanje.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments