Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKStanje na putevima: Magla, led, snijeg

Stanje na putevima: Magla, led, snijeg

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Na putnim pravcima: Glamoč-Mlinište, Bosansko Grahovo-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje) pada snijeg umjerenog inteziteta i zadržava se na kolovozu. Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima i u višim planinskim predjelima istočne Bosne.

Magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), kao i na dionicama dolinom rijeke Bosne. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments