Srijeda, 19 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETTužilaštvo BiH poziva političare iz RS-a na saslušanje u predmetu "Napad na...

Tužilaštvo BiH poziva političare iz RS-a na saslušanje u predmetu “Napad na ustavni poredak”

Tužilaštvo BiH poziva političare iz Republike Srpske na saslušanje u predmetu “Napad na ustavni poredak”.

Jedan od onih koji je dobio poziv je predsjednik DNS-a Nenad Nešić. On je kazao da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH da 21. decembra da izjavu u predmetu “Napad na ustavni poredak”, za koji mu je stigao poziv.

“Kao odgovoran čovjek, uvijek sam dostupan pravosudnim organima. Nažalost, vjerujem da je ovo više politički nego pravosudni postupak. Odbrana Republike Srpske može biti samo odbrana, a ne narušavanje ustavnog poretka. O svemu ću pravovremeno obavijestiti javnost”, istakao je Nešić.

U pozivu koji je uručen predsjedniku DNS-a iz Tužilaštva BiH navodi se da se pred Tužilaštvom vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela napada na ustavni poredak. Nešić je pozvan da da izjavu u svojstvu svjedoka.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ranije ovog mjeseca je formiralo predmet koji se odnosi na odluku Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o formiranju entitetske agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Narodna skupština RS-a nakon toga je usvojila i set zaključaka kojim se započinje proces povrata nadležnosti s BiH na entitete u sektorima pravosuđa, sigurnosti i indirektnih poreza.

KLIX.BA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments