Srijeda, 19 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIU akciji ‘Koridor’ oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti 350 hiljada...

U akciji ‘Koridor’ oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti 350 hiljada KM

Pripadnici Granične policije BiH, na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, realiziraju operativnu akciju kodnog naziva „Koridor”.

U akciju je protreseno 12 lokacija, koje koristi osam osumnjičenih osoba, s ciljem pronalaska dokaza i predmeta važnih za kazneni postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Navedene aktivnosti su usmjerene na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici organizirane skupine, u vremenskom razdoblju od kolovoza do prosinca 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, vrijednosti više stotina tisuća konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH, a zatim dalje distribuirali na području BiH, čime je znatno oštečen proračun BiH.

U tijeku navedenih aktivnosti, po ovom predmetu u nekoliko odvojenih događaja, pronađena je i privremeno oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti preko 350.000 KM.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments