Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVelika akcija SIPA-e i MUP-a RS-a na četiri lokacije, više od 20...

Velika akcija SIPA-e i MUP-a RS-a na četiri lokacije, više od 20 osoba mete policajaca

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a RS-a od ranih jutarnjih sati sprovode veliku akciju protiv organiziranog kriminala na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Doboja i Srpca.

Osumnjičeni su osobe koje se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela, među kojima su nedozvoljeni promet opojnim drogama. Riječ je o nastavku operativnih akcija “Transporter” i “Ris”.

Klix.ba prenosi kako istražitelji SIPA-e i MUP-a RS-a od jutros istovremeno rade pretrese na više preko 20 lokacija i tragaju za više od 20 osumnjičenih osoba. Prema riječima tužitelja Tužiteljstva BiH u predmetu “Transporter” kriminalna grupa je od narko kartela iz Južne Amerike, preko Europe, u BiH nabavljala na tone kokaina.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužiteljstva BiH. Podsjetimo da je nedavno uvelikoj akciji “Transporter” u obiteljskim kućama uhićenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skunka. Osim toga, kod bivšeg savjetnika Drafana Mektića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu.

Sud BiH je odredio pritvor za šestoricu od deset uhapsenih, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio surađivati s bh. pravosuđem.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments