Subota, 13 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZdravstveni radnici deblokirali magistralu u Konjicu, stvorile se kilometarske kolone

Zdravstveni radnici deblokirali magistralu u Konjicu, stvorile se kilometarske kolone

Zaposlenici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic, koji su u 12 sati blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj, tražeći plate koje im nisu isplaćene od jula, su nakon više od sat deblokirali ovu saobraćajnicu, na kojoj su se stvorile nepregledne kolone.Iako je odluku o blokadi ove važne saobraćajnice u periodu od 12 do 14 sati jednoglasno donio Sindikata Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic te su najavili nadležnim službama, saobraćaj su pustili ranije u dogovoru s policijom zbog kilometarskih kolona vozila kako prema Sarajevu tako i prema Mostaru.

Okupljeni zdravstveni radnici kažu kako je ovo jedini način da skrenu pažnju javnosti na problem u kojem se nalazi 320 radnika tih zdravstvenih ustanova u Konjicu i njihovih porodica.

Oni nisu dobili plate od jula, jer je Porezna uprava FBiH tim zdravstvenim ustanovama blokirala račune zbog neizmirenih dugovanja.

Podsjećaju da su upozoravali na moguće sindikalne korake te zbog ignorisanja nadležnih 26. novembra stupili u generalni štrajk i najavili radikalnije poteze u borbi za svoje zarađene plate.

“Ako se odgovorni i dalje ogluše na naš zahtjev da se deblokira račun ovih dviju zdravstvenih ustanova, mi ćemo nastaviti blokade i svim legalnim sindikalnim sredstvima se boriti za svoje zarađene plate”, poručuju sindikalci iz Konjica.

Klix.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments