Srijeda, 26 Januara, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZimska sezona: Smanjen broj linija s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Zimska sezona: Smanjen broj linija s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Wizz Air, jedini avioprijevoznik sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT), odlučio je da tokom zime privremeno obustavi više od 40 linija s prostora bivše Jugoslavije.

Spomenuta niskobudžetna aviokompanija u augustu je najavila da će pored aktuelnih 15 destinacija, MAT tokom zime dobiti još dvije, Nurnberg i Milano, međutim realnost je da stalna zimska ponuda letova iz Tuzle sada obuhvata sedam destinacija.

Iz svoje baze u Tuzli, Wizz Air planira tokom zimske sezone, koja traje do 26. marta, kontinuirano letjeti za Basel, Berlin, Koln, Dortmund, Frankfurt Hahn, Memmingen i Malmo.

Na sedam destinacija Gothenburg, Eindhoven, Nurnberg, Baden Baden, Beč, Billund, Friedrichshafen, prema važećem planu letanja Wizz Aira, letjet će se povremeno, a u februaru je vrlo malo planiranih letova. Tokom zime za Stockholom, Vaxjo i Milano neće biti letova.

– Pokušavamo izvući maksimum iz ove situacije i mi smo u posljednja dva mjeseca udvostručili broj putnika u odnosu na 2020. godinu. U novembru ove godine smo imali 21.600 putnika, a istog mjeseca prošle godine 9.505. U oktobru ove godine imali smo 35, a prošle godine u tom mjesecu 17 hiljada putnika – kaže v. d. direktora MAT-a Halid Ahmetbegović.

On kaže da trenutni raspored letenja ne znači da se situacija do proljeće ne može promijeniti.

– Porast broja putnika očekujemo i u decembru, ako se održi respored koji je planiran. Smanjenje broja letova zimi nije ništa novo, čak i u vrijeme kada nema pandemije – zaključio je Ahmetbegović

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments