Srijeda, 18 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETAfera teška preko deset miliona KM: Nastavak suđenja Novaliću i ostalima u...

Afera teška preko deset miliona KM: Nastavak suđenja Novaliću i ostalima u predmetu „Respiratori

Nastavak suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ostalima u vezi sa nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, zakazano je za danas u Sudu BiH.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministar finansija Federacije BiH (FBiH) Jelka Milićević i vlasnik kompanije “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi. Suđenje će biti nastavljeno u 09:00 sati, objavljeno je na web stranici Suda BiH

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments