Srijeda, 19 Januara, 2022
Google search engine
HomeSPORTDanas odluka o prekidanju Eurolige!?

Danas odluka o prekidanju Eurolige!?

Ponedjeljak bi mogao biti “Dan D” za košarkašku Euroligu. Prema izvještajima sa više strana evropskog kontinenta, za prvi ponedjeljak u 2022. godini zakazan je hitan sastanak putem video linka na kojem će se – između ostalog, razgovarati i mogućnosti da se sezona pauzira na neko vrijeme u jeku novog talasa pandemije koronavirusa .

Na današnjem sastanku neće biti prisutni samo 13 klubova sa dugogodišnjom licencom, već svi učesnici elitnog takmičenja. Razlog zašto će se govoriti i o ovako radikalnom potezu jesu posljednja dešavanja u evropskoj košarci. Pet od devet utakmica u prošlom kolu je odloženo, a postoji osnovan strah da se situacija pogorša u narednom periodu.

Jedna od tema predstojećeg video sastanka bit će i smanjenje vremena provedenog u izolaciji sa 14 dana. NBA liga je prva povukla taj potez i umanjila broj dana u kovid-protokolu, međutim na evropskom kontinentu je situacija potpuno drugačija jer se ipak radi o sistemu gdje svaka država praktično ima svoja pravila i zakone, pa tako i po pitanju korona-mjera.

Podsjetimo, od uvođenja pandemijskog stanja u evropskim takmičenjima postoji mogućnost da se ista utakmica odloži maksimalno tri puta, a klub može da igra ako u protokolu ima bar osmoricu zdravih igrača. 

Koronavirus je proteklih sedmica “pokosio“ nekoliko klubova u Euroligi – Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Asvel, Olimpiju Milano… Crvena zvezda je dobila prvi pozitivni slučaj u Nikoli Kaliniću, uoči gostovanja Splitu u Jadranskoj ligi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments