Nedjelja, 22 Maja, 2022
Google search engine
HomeSPORTĐoković namjerava tužiti Australiju, potraživat će veliki novac

Đoković namjerava tužiti Australiju, potraživat će veliki novac

Novak Đoković pregovara s advokatima o eventualnoj tužbi protiv australske vlade, prenose tamošnji mediji. 

Srbijanski teniser bi, kako se navodi, zatražio 4.3 miliona australijskih dolara zbog lošeg tretmana tokom njegovog posljednjeg boravka u Melburnu. Đokoviću je poslije 11 dana provedenih u Australiji nakon dva sudska procesa poništena viza i potom je deportovan iz te zemlje. 

Mediji prenose da brojka o odšteti uključuje i 3.1 miliona dolara koliko iznosi novčana nagrada za osvajača Australian Opena. Đoković je u Melburnu imao šansu da dođe do rekordne 21. Gren slem titule, odnosno desete u Australiji. 

 Đoković i njegova porodica osjećaju da je bio loše tretiran u karantinskom hotelu u Melburnu i da su ga tamo držali kao virtualnog zatvorenika – prenosi izvor blizak Novakovom agentu.

Advokatska kancelarija sa sjedištem u Londonu koja zastupa Đokovića je za portal news.com.au naglasila da u ovom trenutku neće komentarisati navedene trvdnje.

Deportacijom i ukidanjem vize, Đokoviću je automatski zabranjen ulaz u Australiju na tri godine nakon te odluke, ali može mu biti dopušten povratak ako vlada smatra da postoje izuzetne okolnosti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments