Subota, 28 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETLed i sniježni nanosi otežavaju saobraćaj na pojedinim cestama u BiH

Led i sniježni nanosi otežavaju saobraćaj na pojedinim cestama u BiH

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne, upozoravaju iz BIHAMK-a.

“Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Velika Kladuša, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad”, navode.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Poseban oprez savjetuje se u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

“Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments