Četvrtak, 18 Augusta, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKOprez zbog magle

Oprez zbog magle

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Tuzla, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Vitez-Travnik, kao i puteve na području Sarajeva, Kiseljaka i Bugojna.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments